Най-горещите дамски прически за 2009 година

Влизали ли сте в салон за красота с идеята за прическа , подобна на тази на Анджелина Джоли, а само няколко часа по- късно излизате със слепнала и подредена до съвършенство коса? Ако отговорът е да, значи тази статия е за вас.  Тук ще намерите съвети за това, как да постигнете по- точно мечтаната от вас прическа и да изглеждате бляскаво.


trsl02_amanda-_seyfried
Аманда Сейфрид

Време е да изхвърлите пресата си за коса? Може би. Защото тази прическа е страхотна за плътна коса. Дълги етажирани кичури от брадичката надолу. Използвайте заглаждащ серум по дължините на косата, докато е още влажна и оставете косата да изсъхне сама. След това вземете голяма маша и създайте меки къдрици, след това фиксирайте с продукт за къдрици и разрешете с голям гребен за да добие косата ви по- натурален и мек вид.

trsl01_keira_knightley

Кийра Найтли

Дългият и прав бретон на Кийра Найтли е определено едно от най- модерните наща в Холивуд напоследък. Помолете фризьора си да ви направи такъв бретон,но малко по- дълъг и ако е подходящ за вас. След това вкъщи можете да му придавате малко височина с кръгла четкаи сешоар. Леко етажираната коса от брадичката надолу е подходяща за тази причека и ще подчертае формата на бретона.


trsl03_leslie_bibb1Лесли Бибб


Прическите, които не изискват наличието на гъста коса са страхотни и подходящи за много от дамите. Тази прическа  направена със ножица и бръснач е идеална за тънка коса. Бретонът е дълъг, към краищата става по-дълъг, който придава ефекта за формата на кичури. Малко шампоан и стилизант за обем и прическата ще бъде страхотна.

trsl04_freida_pinto

Фрейда Пинто

Косата на филмовата звезда е етажирана, за се раздвижи прическата на естествено правата й коса. За постигане на подобен ефект са ви нужни две различни по големина кръгли четки. Използвайте по- голямата за да придадете обем на косата си в корена, като дръжте четката хоризонтално, така ще създадете големи и меки вълни. Използвайте по- малката за да оформите отделни по- малки къдици към края на косата. За максимална фиксация добавете продукт за обем в корените на косата.

trsl22_gwyneth

Гуинет Полтроу

Не всички прически трябва да изглеждат нови и току-що подстригани. Чертата  на Гуинет Полтроу изглежда сякаш е оставено да израства 4 месеца. За да получите прическа подобна на тази, кажете на фризьора, че искате да ви подстриже на черта малко над раменете, без никакви етажи. След това той ще изтъни краищата с ножица или бръснач. Подобна прическа може да се носи леко накъдрена с маша или изправена с преса.

trsl01_moss

Кейт Мос

Ако искате да оставите плътният си бретон да израсте, това е чудесна преходна прическа, ако имате тънка или нормална коса, която е леко чуплива. Прическата е с дължина до раменете и е етажирана от скулите надолу. Също така е леко етажирана на върха на главата, но краищата завършват на черта. Разнесете по дължината продукт за текстура и оставете косата да изсъхне натурално, след това я разрошете с голям гребен за да добиете този секси вид.

trsl12_liv

Лив Тейлър

Прическата на Лив Тейлър е много плътна- няма никакво етажиране. Разлика има в дължината в предната част- косата, която е около лицето и дължината от зад. Най- подходящо е да носите косата си на една страна, или да си направите мек и дълъг бретон в страни. Ако косата ви натежи и изглежда без обем, можете да направите леки вълни с маша, за да я раздвижите.

trsl19_cate

Кейт Бланшет

Всяки, който иска тънката му коса да изглежда по- плътна, трябва да погледна тази прическа задължително. Косата е оформена на леки етажи, със средна дължина и кичурите към лицето са оформени допълнително, за допълнително скулптуриране и движение.

trsl06_hillary

Хилари Суонк

Тази прическа е подходяща за дами с плътни и гъсти коси, етажите започват от нивото на ушите, без бретон, без кичури, оформящи лицето. Ако косата ви не е гъста, то с тази прическа не би изглеждала добре.

trsl11_catherine1

Катрин Зита- Джоунс

Ако имате чуплива или къдрава коса, това е най- добрият вариант за да я накарате да изглежда елегантна. Косата е дълга до раменета, леко етажирана и оформена, за да се оформят по- добре къдриците, без излишен обем. В горната си част косата изглежда мека и гладка, а към краищата раздвижена.

trsl10_kerry

Кери Уошингтън

Ако сте в процес на промяна на прическата си, то тази е подходяща за вас, защото формата й се съчетава с различни дължини. Подстригването е на каре, като акцента е леката асиметрия в дължините отпред, като леко се прелива със силно скъсената задна част. Ако изберете да я носите на една страна, то тя трябва леко да се филира, за да не изглежда тежка и без движение. Ако има прекалено къси кичури, то би било трудно за поддръжка.

trsl03_naomi

Наоми Уотс

Етажираната и разчупена прическа на Наоми Уотс е перфектна за дамите със естествено чупливи коси, като най- дългата част от прическата остават кичурите около лицето. Ако косата ви е права, то можете да оформите меки вълни с маша за да придадете обем.

trsl04_rihanna

Риана

Тя пое голям риск, скъсявайки косата си асиметрично. Тази прическа еподходящ избор за екстравагантни хора, обичащи да променят често външният си вид. Страните са много къси и постепенно дължината се увеличава към върха на главата, като се оставят плътни за да оформят добре линият. Бретонът е дълъг до очите и е оформен с бръснач- асиметричен и накълцан, като той е акцента.

trsl04_beckham

Виктория Бекъм

Ако искате да подчертаете очите и структурата на лицето си и едновременно с това сте смели, то тази прическа е за вас. Ако лицето ви е овално, прическата го стеснява и оптически смалява. Но ако лицето ви е кръгло, то определено би било грешен избор. Акцента е върху много късата коса и в късият бретон. Използвайте разделящи и текстуриращи продукти за коса за да оформите.

trsl18_agyness

Агнес Дейн

Тази прическа е стъпка по- напред от това да носите ризата на приятелят си. Това е момчешка подстрижка за момиче, тя е къса отстрани и отзад, а бретонът е оставен дълъг и асиметричен. Важно е етажите и преливането на дължините да бъде направено добре, за да не изглежда недооформена и прекалено груба.

trsl16_elisha

Елиша Кътбърт

За да постигнете този Английски училищен стил прическа, то трябва тя да бъде оставена по – дълга отзад и скъсена на нивото над ушите. Бретонът отново е оставен по- дълъг като акцент, леко преливащ се с останалата коса.


trsl13_audrey

Одри Тоту

Прическата е къса отзад и текстурирана и плътна и силно етажирана към предната част, която е с дължина до брадичката. Косата се носи на една страна и може да бъде асиметрично подстригана за по- голям ефект.

trsl01_shelton

Марли Шелтън

Не всички прически от 80- те години са лоши. Прическата е леко пънк и изисква доста къса коса, но в същото време много меко оформена, за да не бъде прекалено груба. Косата отгоре трябва да е значително по- дълга, филирани в различни дължини кичури, които оформят постепенна диагонална линия, която започва от средата на челото и свършва малко под веждите.

trsl09_renee

Рене Зелуегър

Тази прическа е черта, на нивото на ушите, но с леко филирани краища, за да не седи твърде геометрична, страните са дълги, за да бъде възможно поставянето им зад ушите

trsl15_camilla

Камила Беле

На коса, която е гъста и права, тази прическа подхожда перфектно, напомняща за тенденциите на 60- те години. Бретонът е плътен и дълбок и завършва малко под веждите. Цялата коса е оформена на черта, без етажи или по- къси кичури около лицето, за да се съчетае с бретона и цялостното излъчване.

trsl05_reese

Рийс Уидърспун

Този плътен, разделен на малки кичурчета бретон балансира, ясно изразената линия на лицето. Някои от кичурчетата на бретона са оформени с бръснач и оставени леко по0 дълги за да разчупват линията.

trsl03_momsen

Тейлър Момсен

Подходяща за тънка до нормална като текстура коса, като платиненият цвят я прави много модерна. Бретонър може да бъде носен на една страна или надолу, според начина на стилизиране. Дължината е средна, като най- горната част е оформена с ножица и бръснач, за да бъде по- къса, създаваща обем и отделяща дължината.

trsl02_perry

Кати Пери

Плътният бретон може да направи всяка прическа страхотна, най- късата част е на нивото на вежите. Само рок звездите като Кати Пери се осмеляват да имат толкова къс бретон. Ако имате добре оформени вежди, то този тип бретон е подходящ за вас, но ако не е така, по- добре не го избирайте, защото той акцентира именно на веждите.

trsl06_rachel

Рейчъл Билсън

Този тежък бретон е добър начин да привлечете внимание към страхотните си очи или скули- ако не е прекалено плътен, подхожда както и на права, така и на чуплива коса. Дължината е до миглите, абсолютно равен, без никакво рамкиране на лицето чрез кичури около него. Добавени са няколко етажа на косата, за по- лесно оформяне.

trsl01_nicole

Никол Ричи

Това е страхотна прическа за хора, които не искат да отделят много време, за да оформят косата си, но също така искат да изглеждат стилни. Дължините са етажирани, оформяйки лека рамка около лицето, но без да са по- къси от нивото на скулите. Много леко етажиране в задната част за обем, леко филиране, ако е необходимо в краищата за омекотяване на формата.

trsl02_penelope

Пенелопе Круз

Плътна и леко етажирана коса, със бретон, който се носи на една страна. Идеална прическат, подходяща за леко чупливи коси. Дължината на косата трябва да бъде запазена при етажирането, за да не изглежда прекалено разхвърлена като прическа.

trsl01_moss1

Кейт Мос

Това е една средна на дължина прическа, иделна за всяка дама, която обича да променя прическата си постоянно и да изпробва различни цветове. Подстрижката е тип ‘ оставена да прорастне с дълъг бретон’ . Трябва да се етажира силно от скулите надолу, около лицето, така лесно ще можете да я стилизирате по начин, който ви харесва.

trsl21_kate

Кейт Босворт

Това е прическа, която изисква силно филиране в краищата. Трудно е да се намери дама, която би желала да има по- малко коса, но това е ключът към прическата. Етажирата е силно, като крайчетата падат свободно около лицето, цялостният ефект е в плътността на горната част, и филираните краища.


trsl14_blake

Блейк Ливели

Ако имате гъста коса като на Ливели, то тогава има много дами, които ви завиждат. Помолете фризьора си да ви направи подстрижка, като нейната. Няколко сантиметра под раменете, със дълги етажи в предната част. За да придадете раздвиженост на косата, използвайте голяма маша и разрешете с ръка, за да добие прическата по- натурален вид.

trsl03_szohr

Джесика Сзохр

Естествено чупливата и къдрава коса изглежда най- нежно, когато е дълга, както се вижда на снимката. Етажите трябва да са много леки и не строго откроени. Прическата е постигната чрез изсушаване на леки букли със голяма четка. Добавете продукт за блясък и резултата ще е налице.

trsl08_nicole

Никол Кидман

Прическата е подходяща за много къдрава или чуплива коса, защото дори и най- късите етажи не са прекалено къси, което предпазва косата от това да изглежда бухнала. Ако косата ви не е къдрава, то можете да дооформите къдриците с маша или със сешоар.

trsl13_leighton

Лейтън Миистър

Прическата е с три нива, като най- късото започва от нивото на устните, следващото ниво е брадичката и най- дългата част е на нивото на гърдите. За да не изглежда прекалено силно етажирано, трябва да се прелеят добре етажите и да се изгради по- мека визия на косата с леко намачкване или накъдряне.

trsl12_jennifer

Дженифър Конъли

Прическата е много проста, леко етажирана от нивото на брадичката, като дава движение на косата. В съчетание с тъмният цвят на косата, придава по- модерен и по- ефектен вид. Удобна за поддръжка и оформяне в домашни условия. Добавете малко серум за блясък и косата ще се превърне в коприна.

To get this long version of the shag, „ask your stylist to layer the front of your hair so the shortest pieces hit at the jaw,“ says Paul. „Then, he should thin out the ends of the back to break up the line and give it a slight rock-and-roll edge.“

trsl02_rachel

Рейчъл Билсън

Ако търсите прическа, която би била подходяща за да стесни визуално кръглото ви лице, то това е прическата. Подходяща е както за прави, така и за къдрави коси. Формата е венец в задната част на прическата, а отпред е оформена меко около лицето и филирана, за да очертае контурите. Комбинирана с кичури или някакъв по- светъл цвят би била ефектна и разчупена. Асиметричният бретон е подходящ.

trsl11_katie

Кейти Холмс

Това късо класическо каре е вечно. Преходът между дължините е много плавен, без разлика. Бретонът е прав и плътен, дължината му се определя от формата на лицето, като най- подходящ и универсален е с дължина до веждите. Ако лицето ви е по- кръгло, то асиметричен, малко по- дълъг и леко филиран бретон би бил по- подходящ.

trsl09_diane

Диане Крюгер

Ако ретро стилът от 1920 година ви допада, то тази прическа е много актуална. Пада на една страна, като дължините са еднакви от всяка страна. Когато се носи разделена на път в средата е много симетрична и приятна, а ако се носи на една страна, то създава визуално ефект на лека асиметрия. Прическата изглежда закачливо, ако се носи леко начупена или е оставена да изсъхне на вълни, но също така изглежда елегантно на права коса.  Ако формата е съчетана със по- светъл и наситен цвят като русо, медно или светъл табак би изглеждала много модерна.

trsl07_paris

Парис Хилтън

Основата е леко аерирано каре.Дължината е леко намалена на врата, като дължините около лицето са оставени леко асиметрични, лявата е по- дълга от дясната. Цялостно косата е леко етажирана, за да бъде по- раздживена, даже бретонът не е плътен.

trsl04_henson

Тараджи Хенсън

Прическата е съчетание от черта и каре, оформена е с бръснач, за да бъде олекотена косата и за да се движи и оформя по- лесно. Бретонът е оформен плавно и се носи на една страна. Тази прическа е подходяща за дамите с по- кръгла форма на лицето и може да бъде преоформяна според вкуса. Завършете изсушаването с обла четка за да подвиете крайчетата навън или навътре. Малко серум за блясък и ефектът ще е страхотен.

trsl01_hayden

Хейдън Панетиер

За дамите със тънка до нормално плътна коса, тази прическа би била много подходяща, за да подчертае блясъка на косата. Ако косата ви е чуплива, би била трудна за оформяне.

trsl08_mariska1

Маришка Харгитай

Чудесна прическа за права коса, леко асиметрична, с дължина до брадичката. Силно етажирана, като задната част на прическата може да е по- къса от предната, може също така да е леко по- дълга, в зависимост от формата на лицето и чертите. Прическа, която подчертава скулите.


trsl02_klum

Хейди Клум

Универсална дължина, изглеждаща красиво, подходяща за всички типове лице. Меко и етажирано каре, подчертана плътна линия, еднаква дължина навсякъде. Бретонът е с дължина до носа, оформен на една страна. Лесна за оформяне и ефектна за съчетание със всякакъв вид цвят на косата.


19 Responses to “Най-горещите дамски прически за 2009 година”


 1. 1 kristalena 19/03/2009 в 12:59 pm

  готини са, аз исках като тази на Рейчъл Билсън първата с бритона, но не ме направи така фризьорката😦

 2. 2 roshavka 19/03/2009 в 10:40 pm

  Не знам какво да ти кажа, не всяка прическа е възможна на всяка коса. Цветовете също са много персонални. Благодаря ти за коментара, надявам се да се сдобиеш със мечтаната прическа:)

 3. 3 ladySSS89 25/04/2009 в 2:37 pm

  На мен много ми харесва прическата на Парис Хилтьн,но за сьжаление не искам да си скься косата и ще си остана само с гледането.

 4. 4 ann4i 13/06/2009 в 4:30 pm

  straxotnii sa. ne iskam da obijda nikogo no vse pak ne sa novii po prostata pr4ina 4e vsi4ki vav dne6no vreme gi izpolzvat kato ejednevni taka da se kaje no vse pa k na mene miiii xaresvat. BRAVO

  • 5 roshavka 13/06/2009 в 4:38 pm

   Здравей, радвам се, че си посетила блога ми. Относно прическите, тенденции в последните няколко години е прическите да са максималко естествени и небрежни, като тези в поста ми. Това не означава, че те трябва да са изключително разчупени и авангардни като дизайн, защото в ежедневието както ти казваш трябва да имат и такива подходящи за всеки случай.
   Поздрави

 5. 6 emito05 21/06/2009 в 9:35 pm

  na men mn mi haresva na Riis Widerspuun breton no moq nikoga ne iska da stoi taka vse se razdelq i ne e tolkova gust…. ama go iskam :p

  • 7 roshavka 22/06/2009 в 5:39 am

   И на мен ми харесва линията на прическата на Уидърспуун, бретонът и кучурите около лицето правят уникалното съчетание на форма и цвят. Но често не всички типове коса са подходящи за подобен бретон, както сама си забелязала твоят най- вероятно не е от тях. Друг е вариантът, че може да не е оформен добре при подстригването.

 6. 8 deschy 26/06/2009 в 9:58 am

  mnogy mi haresa na NikoL Richi…mnogy e krasiwa,ne e tolkova interesna no e krasiwa..😛

 7. 10 betito346 26/09/2009 в 6:12 pm

  Аз имам същата прическа като на Кейти Холмс и особено когато ми направят сещоар много добре ми седи.

 8. 12 светлана 06/10/2009 в 11:43 am

  Страхотни прически, но жалко тук има скапани фризьори от коса до кръста ме направиха като коза с коса до врата.. ужас…

  • 13 roshavka 08/10/2009 в 10:23 am

   За постигането на добра прическа е нужно фризьорът да се отнесе с внимание и разбиране към желанията на клиента.

 9. 14 LZI 21/10/2009 в 3:56 am

  Zdraveite.:)AZ sum frizior….s kakvo moga da pomogna:)…Osven da izrazq svoq 22 opit-s mnenie.Podstrigvaneto e tvor4eska rabota i trqbva da ide ot vutre,da te izgarq dori:).A drugoto e,4e ne se gleda na kosata ,kato „biju“ koeto trqbva da se smeni ,za da izglejda liceto v nov variant i novo izlu4vane.Jalko e ,4e tvorcite sa malko,,,,A damite -ne tolkova smeli:))

 10. 15 LZI 21/10/2009 в 4:38 am

  pp.Na stilista i 4OVEKA na bloga-pozdravleniq i blagodarnosti.Ideite sa ti strahotni.A na damite,koito go pose6tavat-preporu4vam ..da se sblijat s friziora si,kakto s li4niq si lekar/v nai-dobriq smisul/.Uto4nete sus sebe si-kakvo vi se iska,i ako friziora vi e dobur 6te vi useti:) I ne 4akaite da subitate „+“ i „-„.Razni xora ,razni nastroeniq.Vajnoto e na vas da vi e GOT.Tolkova sme prexodni ,4e da stradame za nqkolko santimetra kosa,koqto mejduvpro4em 6te izrastne.Riskuvaite.BUDETE SMELI i SE USMIHVAITE ZA DOUKRASITE PRI$ESKATA SI…/zabelqzaxte li“zvezdite“/.Kato „napulnite“ liceto si s blagodarnost i Liobov 6te vidite, 4e vsi4ki pri4eski na sveta vi otivat.S pozdrav LZI

 11. 17 denitooo 02/02/2011 в 10:22 am

  ami az sam sas pri4eska kato na paris hiltyn i mn 4esto si pravq takava pri4eska i mn mi haresva

 12. 18 nedka 05/04/2011 в 8:20 am

  na Niikol Ri4i i na Paris e qka:)

 13. 19 стела 15/07/2011 в 8:37 am

  на мен ми харесва много прическата на Рийс Уидърспун искам и моята да е така


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
Страници

Roshavka Twitter

март 2009
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: